Nine Stories House
Team
Кирило Цуман, Любов Титаренко, Таїсія Вовк, Анастасія Боровкова, Анастасія Макаревич
Kirill Tsuman, Tasya Vovk, Liubov Titarenko, Anastasiia Mackarevych, Anastasya Borovkova

Project
Багатоквартирний будинок,
4500 м. кв.
Apartment building, 4500 sq.m
Location
м.Бердичів, Україна
Berdychiv, Ukraine
Date
2021
Проект невеликого багатоквартирного будинку, що знаходиться у кварталі вулиць Європейська та Медична, у місті Бердичів, Україна.
The project of a small apartment building, which is located at the intersection of Evropeyskaya and Medicheskaya streets in Berdychiv, Ukraine.
Головний вхід розташований по центру будинку зі сторони вулиці.
Також на вулицю спрямовані виходи комерційних приміщень. До будинку передбачено вхід з боку закритого внутрішнього двору, у якому знаходяться дитячий та спортивний майданчики, зони відпочинку. Біля головного фасаду будівлі розташовано невелику кількість місць для паркування тимчасового використання.
Masterplan:
The main entrance is located in the center of the house from the side of the street. The entry
of commercial spaces also looks out onto the street. There is also an entrance to the house from
the side of the private courtyard (there are children's and sports grounds, recreation areas).
A temporary parking space is located at the main facade of the building.

На ділянці розмістили секцію з типовими поверхами, які потім адаптували
під умови місцевості:
1. Звузили перший поверх для збільшення прибудинкової території.
2. Оскільки ділянка розташований поруч с садибними житловими будинками,
ми також перевірили виконання умов інсоляції в них. Щоб не зменшувати час інсоляції житлових приміщень сусідніх будинків, ми частково зрізали об'єм двох верхніх поверхів нашої будівлі.
3. Задвинули контур будівлі з вулиці Медичної, щоб забезпечити можливість розміщення гостьових автостоянок та протипожежного під'їзду до будинку.
Це також дало можливість сформувати навіс над входами до будівлі.
We created a building with typical floors, which were adapted to the specifics of the location.
1. Narrowed the first floor to increase adjoining territory.
2. Since the site is located next to residential buildings, we checked their insolation. In order not
to reduce the insolation time of nearby residential buildings, we partly cut off the volume of the two upper floors of our building.

3. We moved the contour of the building deeper from Medicheskaya Street to provide the possibility
of placing guest parking lots, a fire entrance to the building. Also it makes possible to form a canopy over the entrances to the building.

Перший поверх будинку віддали під комерцію та вхідну групу – у майбутньому тут розмістяться магазини, кафе, аптеки тощо. Далі йде блок типових поверхів
із плануваннями квартир з 1, 2 та 3 спальнями. Відрізняються лише два верхні поверхи (8-й та 9-й) – у них інакші планування.
The ground floor of the building is given to commercial spaces (shops, cafes, pharmacies, etc)
and the entrance space for residents. From 1st to 6th floor there are typical floors with layouts
of apartments with 1, 2 and 3 bedrooms. The 7th and 8th floors have individual original layouts.
На типовому поверсі запроектувано 50% односпалених квартир
(всі вони односторонні), включаючи студії, 37% двоспалених (двосторонні кутові)
та 13% триспалених (кутові, з виходами на всі сторони).
Вбудовані лоджії розташовані так, що за необхідності їх можна буде використовувати як пожежний евакуаційний вихід.
На двох останніх поверхах розташовані триспалені квартири, студії та невеликі двоспалені квартири, доповнені терасами.
Також замовник хотів експлуатований дах, тому на ньому ми допускаємо розміщення дерев у кашпо.
On a typical floor we designed 50% of one-bedroom apartments (all one-sided; including studios),
37% two-bedroom (two-sided) and 13% three-bedroom (with access to all sides). Built-in balconies
can be used as a fire evacuation exit.
On the last two floors there are three-bedroom apartments, studios and small two-bedroom apartments with terraces. We have also provided an exploited roof, so we allow trees to be placed
in pots and herbaceous plants on a special surface.
У навколишній забудові переважають старі цегляні будинки, і ми не хотіли порушувати візуальну лінію. Тому вирішили виконати перші два поверхи у цеглі.
The surrounding environment mostly consists of old brick buildings and we didn't
want to break the visual line.
Бюджет проекту не передбачав великих витрат на фасади, тому для інших поверхів ми використали перевірене рішення зі штукатуркою по утеплювачу.
Це забезпечує гарне теплозбереження будівлі та деякі пластичні можливості вирішення фасаду за допомогою фарбування.
The project budget did not include large expenses for facades, that's why for the other floors we used a solution with plaster over insulation. This gives a good heat saving to the building and some plastic possibilities for the facade with painting.
We separated the upper 2 floors in gray color to visually lighten the height of the house. The middle part (from the 2nd to the 6th floor) was made in two colors: mostly white and grey.
In order not to break the composition, black framed windows and air conditioning baskets
were installed.